Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024,  ημέρα της εαρινής ισημερίας, στο Γυμνάσιο Ματαράγκας,   υλοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Το πείραμα του Ερατοσθένη» για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».

Την Παρασκευή 16  Φεβρουαρίου 2024 ο υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Αγρινίου, κ. Σπύρος Τσοβόλας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ματαράγκας  και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσίασε στους μαθητές και καθηγητές  το φυσικό φαινόμενο του σεισμού  και  την λειτουργία ενός ερασιτεχνικού σχολικού σεισμογράφου τύπου TC-1

Sample Image

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ματαράγκας ανέλαβαν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων κατά το σχολικό έτος 2022-2023 να συγκεντρώσουν πλαστικά πώματα από μπουκάλια και πλαστικές συσκευασίες ειδών οικιακής χρήσης και να τα προσφέρουν στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Την Τετάρτη 1-11-2023 στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών, που υλοποιεί η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Μακρυνείας πρόγραμμα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών σχετικά με τις νομικές υποχρεώσεις που έχουν, και την ενδεχόμενη πειθαρχική/ποινική ευθύνη που απορρέει από αυτές.